On Tour 2012

On Tour 2012

Våre turer 2012

Våre turer med vogna kan blogges. Og vi gjør det - også i 2012. Tanken er at andre som er interessert, kan følge oss på våre turer. Spesielt er tanken på feriene der. Mange lurer på hvor vi er , og hva vi gjør. Svaret er her. Det meste er skrevet slik at vi blogger hva vi har gjordt. Veldig lite kommer om hva vi skal. Sånt vet vi ikke så mye om før etterpå.

Fredag 27 ...

2012 - fritidPosted by Enok 29 Jul, 2012 01:10:49

... og atter en dag med utforsking. Været var greit - ikke for mye sol og varme, og ikke regn. Riktig bra fotovær. Vi stakk en tur mot Nyrud (som ligg langt oppi Pasvikdalen). Men det ble ikke helt fram. Veien var for jæ.... - mye verre enn det vi har sett til nå. Generellt har vi funnet ut at i Sør-Varanger er det bare en liten veibit som kan kalles bra. Og det er der lastebilene kjører mellom gruvene i SydVaranger og kaia i Kirkenes. Ellers er det bare elendighet.
Vi sammenligna litt mellom Finnmark og Australia. Mye det samme. Langt mellom stedene, meget variert natur - men kaniner er litt mindre av i Finnmark. Og nevn nå ikke kenguru. For dem er her oppe også. De jobber i vegvesenet i sør-Varanger med å stampe veiene. Fins ikke annen måte de kan få veiene så ujevn på. Har hatt et brillehus liggende på hylla i vogna siden 2009, og først her oppe ramla det ned under transport.
Vi pakka og forlot området.
Ferden gikk til Tana Bru (mangler bilde fra Tana Bru),


og innkvartering der. Så ble det en tur til Vadsø, videre til Vardø - og endte i Hamningberg. Imponerende natur utover. Liv prata "Svalbard", og vi fant mye som ligna natur fra andre kanter av landet.

Liv skriver:

Ingen av oss har vært i Australia, men vi har da sett på tv. Veian i Finnmark E et eget kapittel. E så lei av ka-dunk... ka-dunk hver 25 meter. Hvis det e for å hold folk våken så må de lag de med ujevne mellomrom, det hadde ikke de her. Skjøt i asfalten. Dårlig arbeid spør du meg... JA EG E SUR!!! ( og dokk som kjenn meg veit kor lenge det vara).