On Tour 2012

On Tour 2012

Våre turer 2012

Våre turer med vogna kan blogges. Og vi gjør det - også i 2012. Tanken er at andre som er interessert, kan følge oss på våre turer. Spesielt er tanken på feriene der. Mange lurer på hvor vi er , og hva vi gjør. Svaret er her. Det meste er skrevet slik at vi blogger hva vi har gjordt. Veldig lite kommer om hva vi skal. Sånt vet vi ikke så mye om før etterpå.

Lørdag 28 ...

2012 - fritidPosted by Enok 29 Jul, 2012 01:20:05
Lørdag ...
... og neste utflukt tar form. Vi vil mot vest, så vi tar det siste på Varangerhalvøya. Joda, denne ferien er en lang geografitime. Vi stakk utover til Berlevåg og Båtsfjord. Og som vanlig, er vi imponert over det vi finner. Der var det vi fant de beste veian så langt. Mellom disse to "bygdene" er det nesten flyplass (på ca. 9 mil). Og det er mest oppå høyfjellet - bortimot 400 meter høyt.
Etter tilbakekomst sånn rundt 4, sjekka vi ut fra Tana Bru Camping, og starta på ei vill ferd på de verste veian vi har sett hittil. Men vi skal være ærlig å medgi at det var utbedring på gang. Derfor mangla det masse asfalt store/lange strekninger. Grusen va så hullet, at vi måtte sortere tilbake tennene da vi kom til neste camp. Ruta gikk fra Tana Bru til Ifjord - over Ifjordfjellet. Og der lages det ny og fin vei - når den blir ferdig. Men i dag var det ikke mye ferdig, nei.
Men vi ankom Ifjord Camping til slutt. Vi sjekka inn. Og her betaler man for alt separat. Ei vogn - en bil - to persomer - strøm - tømming toalett... alt kosta ekstra. Grådighet kaller jeg det.
Vi stakk ut på sightseeing for å slippe regning på den lufta vi pusta. Og ferden gikk til Gamvik, Mehamn og Kjøllefjord. Også denne gang over verdens tak (høyfjell). Med 90-sone i lange baner, gikk det riktig bra. Vi fant Mehamn, der de rigga til konsert, hurtigruta forlot, så vi skled videre. Gamvik var noe for seg selv.De har sin egen vindmøllepark. Og et virilt fyr i støpejern har de også. 39 meter opp i luften. Majestetisk. Og vi fikk da sett noe kunst der også. Så tilbake til Mehamn og videre til Kjøllefjord. Der ute har de gjerder og sånt i fjellene. Skal sikkert stenge trollan inne i fjellan. Vi så en som titta fram i ura og blunka til oss :-))
Men vi kom tilbake til vogna tidsnok til nattønsket ...

Liv skriver:

Bare en liten tilføyelse tel Slettnes fyr; Det er det nordligste fastlandsfyret som er i Norge. Det er et som er lengere nord, men det står på en holme.