On Tour 2012

On Tour 2012

Våre turer 2012

Våre turer med vogna kan blogges. Og vi gjør det - også i 2012. Tanken er at andre som er interessert, kan følge oss på våre turer. Spesielt er tanken på feriene der. Mange lurer på hvor vi er , og hva vi gjør. Svaret er her. Det meste er skrevet slik at vi blogger hva vi har gjordt. Veldig lite kommer om hva vi skal. Sånt vet vi ikke så mye om før etterpå.

Søndag 29 ...

2012 - fritidPosted by Enok 29 Jul, 2012 23:38:27

... og en dag vi husker ei stund. Dagen starta med en del regnbyger på formiddagen, men det ble riktig så bra etter hvert. Vi begynte med at vi tok en nærmere titt på den campingen vi lå på. Vi reagerte på at vi ikke fikk kvittering på noe av det vi betalte. Kun kvittering fra bankterminalen. Ikke noe for "losjien", og i formiddag fyllte vi litt diesel der (til en literpris på kr. 14,98), og samme da. Ikke noe kvittering. Så vi titta litt rundt, og du verden hva man kaller campingplass. Tok noen bilder ...

Vi pakka alt og forlot stille, og satte kursen mot Lakselv. Lite trafikk og bra veier gjorde sitt til at turen gikk bra. Lå hele veien først i køen. Bilen bak hadde også vogn, så tempoet passa sikkert bra - og i motbakkene dro jeg fra. Bilene bak han igjen, holdt veldig god avstand, så slik lå vi nesten hele veien. I Lakselv tanka vi opp fullt (både bil og oss selv), og fortsatte litt mer på måfå. Ikke alle campingplassene er med på kartene, så vi må sjanse litt også. Også denne gang fant vi en. Og den var to-stjerners NAF-camping. Riktig trivelig plass - delt på begge sidene av veien. Vi la ut fortøyning på sjø-siden, med fin utsikt. Og duverden hvor vi var velkommen. Masse info fikk vi om hvor ditt og hvor datt - og hvor lenge.

Når vogna sto i vater med støm på kjøleskapet, satte vi i vei. Honningsvåg - her kommer vi. Det var en lang tur, men vi kom fram. Fant til og med at Rema har sommeråpent (alle ukedagene til 23.00). Skled gjennom byen i rolig tempo, og fant den minste rundkjøringa jeg har sett. Tok den like godt til venstre. Da vi kom tilbake til den, prøvde jeg en 180-grader, men den ble for liten. Måtte bruke litt fortau også. Etter Honningsvåg gikk turen til ... Jepp-riktig. Nordpolen. Eller Nordkapp, som det heter. Men det var bare 5 grader i luften. Og badetemperaturen tør jeg ikke tenke på. Men vi hadde tjukke klær og vindtett jakke. Men nevene frøs vi på likevel. Der oppe kunne jeg bare skue bortover til den spissen jeg gjerne skulle satt min fot - knivskjellodden. Men med slike temperaturer går jeg ikke dit alene. Skal da være måte på - si ho Liv (hvis æ spør). Men vi har da satt våre bein på Nordkapp-platået - selv om det kosta flesk. Vi trøsta oss med at bompengebiten var borte. Kun inngangsbillett. Det er blodsugere som driver der oppe - og dem er flink å tømme lommeboka ...

På returen stakk vi innom et par steder som ikke står på kart omtrent. Små søte steder - små fiskevær med sitt eget liv. De trenger ikke turisten, selv om ene bygda hadde minst 4 "campingplasser" i løpet av halvannen kilometer.

Da vi kom tilbake til vogna igjen, hadde vi jammen fått en bobil oppå trappa. Snakk om tosker. Så vidt vi fikk plass til å åpne døra. Det var bare å jage dem vekk. "Vi pleier å parkere tett" var en kommentar fra dem. Men vekk måtte dem uansett.

Og nå er det kveld igjen ...